Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο

Συνελήφθη ένας νεαρός ο οποίος κρατούνταν σε κατάστημα κράτησης έως τον Νοέμβριο και έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Αναζητούνται τρία άτομα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί πέντε ληστείες, μία κλοπή οχήματος και οκτώ κλοπές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων καθώς και διακεκριμένες κλοπές από σπίτια και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου, συνελήφθη ένας νεαρός αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα τρία άτομα ως μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι, δρώντας απογευματινές ή βραδινές ώρες, προέβαιναν κυρίως σε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια ή καταστήματα.

Ειδικότερα, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους είτε από τα μπαλκόνια των σπιτιών, είτε σπάζοντας τις προσόψεις των καταστημάτων, είτε παραβιάζοντας παράθυρα ή κλειδαριές, και στη συνέχεια αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο-1
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον προέβαιναν σε ληστείες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν σε βάρος ανηλίκων, όπου με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε ο νεαρός δράστης και έπειτα από έρευνα στην κατοχή του και σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 μαχαίρια, σπαθί, 2 τσεκούρια, πλήθος εργαλείων, κουλούρα καλωδίων 15 μέτρων, μονάδα κλιματιστικού, 2 ρολόγια, φωτογραφική μηχανή, 3 φορητοί υπολογιστές, 2 τάμπλετ και 2 ποδήλατα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε ληστείες, μία κλοπή οχήματος και οκτώ περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς, ο οποίος κρατούνταν σε κατάστημα κράτησης της χώρας έως τον Νοέμβριο του 2023, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή