Ζάππειο: Διαγωνισμός για εκμετάλλευση του «Οασις»

Ζάππειο: Διαγωνισμός για εκμετάλλευση του «Οασις»

Η τιμή εκκίνησης για το αναψυκτήριο στο Ζάππειο έχει καθοριστεί σε 7.200 ευρώ τον μήνα, για 20 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέσα στον Απρίλιο αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση για την κατάθεση πλειοδοτικών προσφορών για το αναψυκτήριο «Οασις» το οποίο βρίσκεται στον χώρο του Ζαππείου επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, και παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό διάστημα. Το αναψυκτήριο βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του μεγάρου, αποτελεί ιδιοκτησία του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων» και τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το αναψυκτήριο είχε ωφέλιμο χώρο 80 τετραγωνικών μέτρων, ωστόσο η προηγούμενη εκμισθώτρια είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη αυθαίρετων κατασκευών για να αυξήσει τη χωρητικότητα. Η προηγούμενη διοίκηση του Ζαππείου –η θητεία της οποίας ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2023– προχώρησε στη δήλωση και νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, οπότε πλέον το αναψυκτήριο έχει ωφέλιμο χώρο 225 τετραγωνικών μέτρων.

Ο χώρος αφορά τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και η τιμή εκκίνησης που έχει καθοριστεί είναι 7.200 ευρώ τον μήνα, ενώ η εκμίσθωση θα έχει διάρκεια 20 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Πρόκειται για τιμή που ορίστηκε από ορκωτό εκτιμητή σύμφωνα με τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί. Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα διαρκέσει 60 ημέρες και εφόσον δεν βρεθεί μειοδότης θα επαναληφθεί. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μειοδότης που θα προκύψει στη συνέχεια θα πρέπει να αιτηθεί άδεια για οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση θελήσει να κάνει στον χώρο, διαδικασία που συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 8 μήνες. «Πρακτικά οποιοσδήποτε αναλάβει τον χώρο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για αρκετούς μήνες πριν μπορέσει να τον λειτουργήσει», αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς.

Παρόλο που η συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο με μεγάλη κίνηση, δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη. Επίσης, αρκετές αναφορές επισκεπτών σε πλατφόρμες αξιολόγησης επιχειρήσεων υπήρξαν ιδιαίτερα αρνητικές.

Σε κάθε περίπτωση στις 26 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της η νέα «Αίγλη» που θα λειτουργήσει ως πολυχώρος με εστιατόριο, κινηματογράφους και πολλά ακόμα. Ο χώρος που έχει νοικιαστεί από μεγάλη εταιρεία για 20 χρόνια (επίσης με διαγωνισμό) με μίσθωμα 35.000 ευρώ τον μήνα, ανακατασκευάζεται από το φθινόπωρο και έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τόσο στους χώρους όσο και εξωτερικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή