ΑΠΘ: Ψήφισμα συμπαράστασης στην κοσμήτορα

ΑΠΘ: Ψήφισμα συμπαράστασης στην κοσμήτορα

Η Eπιτροπή Kοσμητόρων καταδικάζει την «εκστρατεία εκφοβισμού» κατά της κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών

48" χρόνος ανάγνωσης

Τη συμπαράστασή τους στην κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθηγήτρια Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, εκφράζουν οι συνάδελφοί της στην Επιτροπή Κοσμητόρων του ιδρύματος.

Σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε η Επιτροπή γίνεται λόγος για «εκστρατεία εκφοβισμού» εναντίον της, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση.

«Με αφορμή την εκστρατεία εκφοβισμού που εξαπολύθηκε κατά της Κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, για να μην καταθέσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όσα εκ της θέσεώς της γνωρίζει για τις δραματικές επιπτώσεις των καταλήψεων στη Σχολή της, η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ, πλέον της αυτονόητης συμπαράστασης που της εκφράζει, διαπιστώνει με λύπη της πως η άσκηση διοικητικών καθηκόντων στα ΑΕΙ της χώρας ελλοχεύει ασύμμετρους κινδύνους, τους οποίους δεν διατρέχει κανένα άλλο μονοπρόσωπο ακαδημαϊκό όργανο σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο», επισημαίνεται.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ «προβληματίζεται ιδιαίτερα για το μέλλον του δημοσίου Πανεπιστημίου, η ελεύθερη πρόσβαση στο οποίο συνιστά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πανεπιστημιακής κοινότητας, το οποίο δεν μπορεί να εξαρτάται από την απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT