Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Της επεβλήθη η ανωτάτη των ποινών

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Της επεβλήθη η ανωτάτη των ποινών

Ενα έγκλημα που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και αποτελεί εγκληματολογική σπανιότητα, εκείνο της δολοφονίας των τριών παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα, κρίθηκε δικαστικά χθες ως προς το ένα σκέλος του

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα έγκλημα που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και αποτελεί εγκληματολογική σπανιότητα, εκείνο της δολοφονίας των τριών παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα, κρίθηκε δικαστικά χθες ως προς το ένα σκέλος του.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, έπειτα από διαδικασία που ξεπέρασε τον ένα χρόνο και πάμπολλες δικαστικές συνεδριάσεις, ανακοίνωσε την απόφασή του για την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι σκότωσε και τα τρία παιδιά της. Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι είναι ένοχη και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, η οποία κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων μετά τη χορήγηση κεταμίνης από την ίδια τη μητέρα της.

Δικαστές και ένορκοι ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Πισπιρίγκου, η οποία ανέκφραστη άκουσε τη δικαστική ετυμηγορία, ενώ ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, αντιλαμβανόμενος ότι η απόφαση για την ενοχή Πισπιρίγκου δεν άφηνε περιθώρια για κάτι τέτοιο, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση τη χαρακτήρισε «δικαστικό σκάνδαλο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε στην ανωτάτη των ποινών, την οποία επίσης πρότεινε και ο εισαγγελέας, καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της όσο και για την απόπειρα που είχε κάνει να τη δολοφονήσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το άτυχο παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο της Πάτρας.

Η χθεσινή διαδικασία υπήρξε σύντομη και χωρίς κάποιες εντάσεις, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτό το διάστημα δικάζεται και για τις δολοφονίες των δύο άλλων παιδιών της, που ήταν μικρότερα, της Μαλένας και της Ιριδας. Η δίκη για τα δύο παιδιά βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κρατήσει καιρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή