Βάρκιζα: Συνελήφθη Ιταλός ηγετικό μέλος οργάνωσης λαθρεμπορίου πετρελαίου

Βάρκιζα: Συνελήφθη Ιταλός ηγετικό μέλος οργάνωσης λαθρεμπορίου πετρελαίου

Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική – Το παράνομο όφελος εκτιμάται σε ποσό άνω των 21 δισ. δολαρίων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες στην περιοχή της Βάρκιζας, Ιταλός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πολυτελής βίλα στην Βάρη ήταν το κρησφύγετο του άνδρα ο οποίος ήταν ηγετικό μέλος οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς .

Βάρκιζα: Συνελήφθη Ιταλός ηγετικό μέλος οργάνωσης λαθρεμπορίου πετρελαίου-1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες διήγαγε υπερπολυτελή βίο στην Ελλάδα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT