Κιβωτός του Κοσμού: Στο εδώλιο ο π. Αντώνιος για υποθέσεις κακοποιήσεων – Διακόπηκε η δίκη

Κιβωτός του Κοσμού: Στο εδώλιο ο π. Αντώνιος για υποθέσεις κακοποιήσεων – Διακόπηκε η δίκη

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κληρικός γνώριζε ή και υπαγόρευε τις επίδικες συμπεριφορές ως μεθόδους τιμωρίας σε βάρος ανηλίκων παιδιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παρόντα στο εδώλιο τον πατέρα Αντώνιο ξεκίνησε και διακόπηκε για την Πέμπτη 4 Απριλίου ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου η δίκη του ιδρυτή του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και επτά εργαζομένων, για περιστατικά ξυλοδαρμών και βάναυσων συμπεριφορών σε βάρος παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές.

Η υπόθεση φθάνει στη Δικαιοσύνη έπειτα από δύο αναβολές. Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί και έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων με αφορμή καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες όμως αποτελούν ξεχωριστή δικογραφία.

Σε βάρος του κληρικού εκκρεμεί και δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, που αφορά το χρονικό διάστημα 2018 έως και τον Αύγουστο του 2022, περιλαμβάνονται κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή που βαρύνουν τους εργαζομένους, ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για τα παραπάνω αδικήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κληρικός γνώριζε ή και υπαγόρευε τις επίδικες συμπεριφορές ως μεθόδους τιμωρίας σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Οι πράξεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρονται να έχουν τελεστεί στις δομές της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου και της Καλαμάτας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή