Ισόβια στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

Ισόβια στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

Θα εκτίσει 20 χρόνια στη φυλακή – Αποφυλακίζεται η μητέρα της ανήλικης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριά ποινική μεταχείριση επιφύλαξε η Δικαιοσύνη στον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ στον Κολωνό, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολλαπλή σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον άλλα 27 χρόνια. Ο Ηλίας Μίχος θα μείνει στη φυλακή 20 χρόνια, καθώς με την τροποποίηση που έγινε στον Ποινικό Κώδικα επί υπουργίας Κωνσταντίνου Τσιάρα ο βιασμός τιμωρείται πλέον με ισόβια και η παραμονή των ισοβιτών στη φυλακή έχει καθοριστεί στα 20 χρόνια.

Η υπόθεση εκκαθαρίστηκε δικαστικά χθες με την έκδοση της απόφασης και των ποινών, με το δικαστήριο να προχωράει σε καταδίκη σε 18 χρόνια κάθειρξη ενός ακόμη βασικού κατηγορουμένου, ενώ για τους υπόλοιπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετείχαν στην κακοποίηση της ανήλικης, επιβλήθηκαν ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια και τους δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο. Ετσι στη φυλακή θα μείνουν ο Ηλίας Μίχος και ένας ακόμη καταδικασθείς, ενώ η μητέρα της ανήλικης αποφυλακίζεται σήμερα, διότι κρίθηκε ένοχη μόνο για εκβίαση και η ποινή της είναι 20 μήνες φυλάκιση. Το γεγονός βέβαια ότι έχει μείνει στη φυλακή για 18 μήνες ως προσωρινά κρατούμενη, την οδηγεί εκτός φυλακής.

Τόσο η εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο δεν δέχθηκαν αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού για τον Ηλία Μίχο, που ήταν ο κεντρικός κατηγορούμενος, ούτε και για τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη. Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους λοιπούς κατηγορουμένους που μετείχαν στην κακοποίηση της ανήλικης. Σε κάθε περίπτωση, το κεφάλαιο αυτής της αποτρόπαιης ιστορίας έκλεισε σε πρώτο βαθμό με βαριές καταδίκες, πλην της μητέρας της ανήλικης, που είχε βαρύ κατηγορητήριο για μαστροπεία αλλά απαλλάχθηκε από τους ενόρκους, με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων υπέρ έναντι τριών κατά, μια και σε αυτά τα δικαστήρια οι ένορκοι απλοί πολίτες έχουν την πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση γεννάει ουσιαστικούς προβληματισμούς για αθέατες πλευρές μέσα στο κοινωνικό σώμα, καθώς εκτυλίχθηκε σε μια τυπική γειτονιά της Αθήνας ενώ, παρά την απαλλαγή της, η μητέρα της ανήλικης φέρει βαριά ευθύνη για την παραμέλησή της, κάτι που ελήφθη ουσιαστικά υπόψη από εισαγγελέα και δικαστήριο και γι’ αυτό δεν της αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή