Υμηττός: Προφυλακιστέος ο υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά

Υμηττός: Προφυλακιστέος ο υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά

«Οι από πρόθεση αλλά και οι εξ αμέλειας εμπρησμοί συνιστούν τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, όπως και για τον φυσικό πλούτο της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Τρίτη ο άνδρας που συνελήφθη ως υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά στον Υμηττό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την απολογία του στην Α΄ ανακρίτρια, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οπως αναφέρεται, «είχε συλληφθεί στις 30 Μαρτίου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε δασική έκταση στον Υμηττό, άνωθεν της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κουταλά Αττικής, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), του Πυροσβεστικού Σώματος και είχε οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Μαρτίου. Στο σημείο επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες.

Β. Κικίλιας: Τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές

«Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνουν και δεν θα γίνουν ανεκτές», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με αφορμή τη δικαστική απόφαση για προφυλάκιση του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 30 Μαρτίου ως υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά στον Υμηττό, τονίζουμε ότι οι από πρόθεση αλλά και οι εξ αμέλειας εμπρησμοί συνιστούν τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, όπως και για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνουν, και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή