Πιέρια Ορη: Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά

Πιέρια Ορη: Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά

Σήμερα επιχειρούν 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που καίει, για τέταρτη μέρα, στα Πιέρια Ορη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές.

Η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1.100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1.900 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριοθετηθεί η έκταση την οποία τύλιξε στις φλόγες, εντούτοις η καταστροφή φέρεται πως είναι ήπια, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου, «η πυρκαγιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση».

Στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται –σύμφωνα με την Πυροσβεστική «σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου»– επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή