Δεμένα τα πλοία στις 17 Απριλίου

Δεμένα τα πλοία στις 17 Απριλίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 17 Απριλίου στα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Οι Ελληνες ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες τον χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους όλο τον χρόνο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Επισημαίνει ότι τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας απαγορευτικές.

Παράλληλα, τονίζει ότι η κατάσταση στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτει τις ανάγκες των ναυτικών, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, διεκδικεί αυξημένες οργανικές συνθέσεις για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή