Αγιοι Ανάργυροι: Προφυλακίστηκε ο δράστης

Αγιοι Ανάργυροι: Προφυλακίστηκε ο δράστης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ο δράστης του τραγικού γεγονότος, 39 χρόνων, ο οποίος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια.

Η απολογία του δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά, καθώς παρέδωσε υπόμνημα μέσω της υπεράσπισής του κάνοντας εκτενή αναφορά σε ψυχιατρικά προβλήματα που υποστηρίζει ότι αντιμετώπιζε από χρόνια. «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», είναι οι φράσεις που του αποδίδονται ότι είπε στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης επικαλούμενος στο υπόμνημά του στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 10 ετών (από το 2013 έως το 2023) νοσηλεύτηκε 7 φορές, εκτός από το Δαφνί, στο Αττικόν και σε ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υφίσταται κατά καιρούς ψυχωσικά επεισόδια. Επίσης, μέσω της υπεράσπισής του ισχυρίστηκε ότι είχε στο παρελθόν απόπειρες αυτοκτονίας και γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός ή το ακαταλόγιστο.

Η μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο έγινε με ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από τα δικαστήρια αποδοκιμάζοντάς τον, ενώ κάποια στιγμή δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι μικροδιαπληκτισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή