Δίκη Κωστόπουλου: Τι κατέθεσαν οι Κ. Διδασκάλου και Μ. Τζομπανάκη

Δίκη Κωστόπουλου: Τι κατέθεσαν οι Κ. Διδασκάλου και Μ. Τζομπανάκη

Με καταθέσεις ηθοποιών συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Eλενας Αθανασοπούλου, τον Ιούλιο του 2010

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταθέσεις ηθοποιών συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Eλενας Αθανασοπούλου, τον Ιούλιο του 2010.

Η δίκη διεξάγεται με την παρουσία καλλιτεχνών από τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, που βρίσκονται στο δικαστήριο είτε για να καταθέσουν υπέρ της καταγγέλλουσας είτε υπέρ του κατηογορούμενου.

«Την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο»

Στην πρώτη κατάθεση, η Κατερίνα Διδασκάλου δήλωσε πως η κ. Αθανασοπούλου που μήνυσε τον Κώστα Κωστόπουλο για βιασμό, την προσέγγισε για να καταθέσει εναντίον του. «Αυτόπτης δεν ήμουν, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο» είπε η ηθοποιός.

“]

Στη συνέχεια περιέγραψε μία οδυνηρή εμπειρία, λίγα χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων, όταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είχε μπει στο καμαρίνι της, όπως είπε. «Το είπα στο ΣΕΗ ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και ότι είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον χώρο μας», πρόσθεσε η μάρτυρας, η οποία ερωτήθηκε γιατί δεν τον είχε καταγγείλει.

«Είχα τρία μικρά παιδιά. Δυο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πώς βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ. Εκανα καταγγελία περίπου μια τριετία μετά», απάντησε.

«Ηταν κατάπληκτος»

Στη δική της κατάθεση η Μαρία Τζομπανάκη είπε πως ο σκηνοθέτης είναι συνεργάτης της και πως «ήταν κατάπληκτος» όταν έγινε η καταγγελία σε βάρος του. Περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν πολύ καλό επαγγελματία και άνθρωπο. Εξέφρασε δε αμφιβολίες για το αν όντως ισχύουν όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος του.

Πρόεδρος: Εκμεταλλευόταν τη θέση του;

Τζομπανάκη: Ποια θέση του; Εχουμε casting director.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ηρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δεν θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοί μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή