Γυναικοκτονία: Τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους για την Κυριακή

Γυναικοκτονία: Τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους για την Κυριακή

Συγκίνησαν οι μαθητές με τη μουσική διαμαρτυρία για την Κυριακή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γιατί δεν φεύγει; Γιατί δεν ζητάει βοήθεια;». Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της δίνει με τον πιο ωμό τρόπο απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα που ανακύπτουν σε κάθε γυναικοκτονία. Γιατί ούτε ο τυπικά αρμόδιος δεν θα μπει στον κόπο να απλώσει ένα χέρι βοηθείας, χωρίς τυπικότητες και «ναι μεν αλλά». Αυτή την τρομακτική αλήθεια θέλησαν να αναδείξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία χθες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Κρατώντας πανό το οποίο έγραφε «το περιπολικό δεν είναι ταξί. Καμία μόνη», οι έφηβοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πραγματοποίησαν μουσική διαμαρτυρία με τραγούδια, τα οποία είχαν γράψει για την περίσταση. Κάποιοι, μάλιστα, είχαν βάψει με κόκκινη μπογιά τις παλάμες τους, και κρατούσαν ψηλά τα χέρια τους σε ένδειξη μνήμης για το αίμα του πέμπτου θύματος γυναικοκτονίας από την αρχή του 2024.

Στο μεταξύ, η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, χωρίς ωστόσο για μια ακόμα φορά να αναδεικνύονται τα πραγματικά ελλείμματα ή να προτείνονται ουσιαστικοί τρόποι αντιμετώπισης. Χθες η κ. Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι στη γραμμή SOS λες ότι κινδυνεύεις και σου κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα, σχολιάζοντας τα αργά αντανακλαστικά του συστήματος υποστήριξης μέσω της γραμμής 15900.

Γυναικοκτονία: Τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους για την Κυριακή-1
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη γυναικοκτονία από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου του Ιλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα. [INTIME NEWS]

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Μπεκατώρου, δήλωσε ότι «θα αναμέναμε, λοιπόν, από την κ. Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα MeToo στην Ελλάδα να τραβήξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς μια πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δυστυχώς με τέτοιες –ισοπεδωτικού χαρακτήρα– δηλώσεις φαίνεται ότι την τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη δική του γνώριμη και μηδενιστική αντιπολίτευση».

Κρατώντας πανό που έγραφε «το περι- πολικό δεν είναι ταξί. Καμία μόνη», οι έφηβοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η κ. Κεφάλα συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια του 2023, 5.796 γυναίκες κάλεσαν για να καταγγείλουν περιστατικά βίας. Το 65% αφορούσε καταγγελία νυν ή πρώην συζύγου ή συντρόφου, ενώ 1.609 γυναίκες κάλεσαν ζητώντας ενημέρωση και συμβουλές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή