Φωτιά στην Ιεράπετρα: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας άνδρας – Ζημιές σε σπίτια

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας άνδρας – Ζημιές σε σπίτια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι επιχερήσεις της Πυροσβεστικής για να περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα Λασιθίου, στην Ιεράπετρα. 

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα έχει διακομιστεί ένας άνδρας από την περιοχή του Μαύρου Κολύμπου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας έφυγε στην εκκένωση και επέστρεψε στο χωριό για να προστατέψει το σπίτι του. Βρίσκεται στη ΜΕΘ λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων, προληπτικά διασωληνωμένος.

Παράλληλα, ένας πυροσβέστης έχει υποστεί διάστρεμμα, ενώ κάταγμα στο χέρι υπέστη μια γυναίκα, περιστατικό όμως που μπορεί να μην σχετίζεται με την φωτιά.

Ζημιές υπέστησαν σπίτια και θερμοκήπια. Επιπλέον, κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τρία είναι τα μέτωπα των επιχειρήσεων: 

Μάλες Ιεράπετρας, η οποία είναι σε χαμηλή βλάστηση (4 οχήματα)

Αμουδαρες Ιεράπετρας, ανάμεσα σε θερμοκήπιο. (3 οχήματα)

Μαύρος Κόλυμπος δασική, κυρίως με χαμηλή βλάστηση (41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων και 15 οχήματα καθώς και 2 ελικόπτερα)

Το έργο των Πυροσβεστών είναι ιδιαίτερο δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

 

112 σε 4 οικισμούς

Νωρίτερα, μηνύματα από το 112 εστάλησαν για προληπτική εκκένωση των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή