ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο

ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο

Πάνω από 13.500 αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις σε όλη τη χώρα. Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ των νέων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις κατά τη διενέργεια 40.638 ελέγχων.

Οπως αναφέρει, «τις βραδινές ώρες Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω εμφανούς αστυνομικής παρουσίας».

ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο-1

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις. Μεταξύ άλλων, 50 για ναρκωτικά, 40 για κλοπές – διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες.

ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο-2

Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων.

Δράσεις ευαισθητοποίησης και διαλέξεις

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ενώ υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο-3

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 1.250 διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 101.969 άτομα καθώς και 86 συναντήσεις με δήμους, Μ.Κ.Ο, αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και άλλους φορείς.

ΕΛ.ΑΣ.: 500 συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο δίμηνο-4

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού», είναι το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT