Εβρος: Συνελήφθησαν επτά διακινητές μεταναστών

Εβρος: Συνελήφθησαν επτά διακινητές μεταναστών

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι διακινητές εντοπίστηκαν να μεταφέρουν παράνομα στη χώρα 20 συνολικά παράτυπους μετανάστες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν το Σάββατο σε περιοχές του Εβρου επτά διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, παράτυπους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν διακινητή, τον οποίο εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο, μεταφέροντας στην ενδοχώρα τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Εβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τέσσερις διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας έντεκα μετανάστες, με αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μεταφέρει νωρίτερα σε προκαθορισμένο σημείο οι άλλοι τρεις δράστες.

Τέλος, στην τρίτη περίπτωση, πάλι σε αγροτική περιοχή του Εβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει πέντε μετανάστες. Ο δράστης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής, διότι, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε νωρίτερα τους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Εβρο με πλαστική βάρκα, τους οδήγησε πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασε στο παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή