Ενδοοικογενειακή βία: Μία καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. κάθε 45 λεπτά

Ενδοοικογενειακή βία: Μία καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. κάθε 45 λεπτά

Δύο νέα περιστατικά που οδήγησαν σε δύο συλλήψεις, καταγγέλθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κιάτο.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και στο Κιάτο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 54χρονος που φέρεται να χτύπησε και να απείλησε την σύντροφό του.

Στο Κιάτο μια γυναίκα ηλικίας 58 χρόνων κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή, ψυχολογική βία τον 36χρονο γιο της, ο οποίος στην συνέχεια συνελήφθη.

Μία καταγγελία κάθε 45 λεπτά 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Από τον Ιανουάριο, στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο αναφέρθηκαν περίπου 6.500 περιστατικά ενώ η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800. Παράλληλα, 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, και στα οποία παρεμβαίνουμε. Τριάντα με σαράντα υποθέσεις απειλής την ημέρα. Επειδή τρέχουν πολύ γρήγορα τα πράγματα, παίρνουν άλλη διάσταση. Οι γυναίκες με την ενθάρρυνση που δέχονται, πλέον μιλούν», σημείωσε λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον απόηχο της τελευταίας γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. 

Ο ίδιος, μάλιστα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του διογκούμενου αριθμού περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, προανήγγειλε πως «εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house, μια στέγη για όσο διαρκεί η κρίση, ένα μέρος που θα το ξέρει μόνο η Αστυνομία και όπου μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί, ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος. Αυτά θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και θα ενεργοποιηθούν σε λίγες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα. Ολες οι αστυνομικές διευθύνσεις θα στείλουν εμπιστευτικά στο αρχηγείο σε ποιο σημείο υπάρχει ο συγκεκριμένος χώρος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή