Φωτιά στο Λασίθι: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια στον 35χρονο

Φωτιά στο Λασίθι: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια στον 35χρονο

Παραπέμφθηκε για να δικαστεί την Τρίτη, ενώ μέχρι τότε παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Η καμένη έκταση υπολογίζεται σε περίπου 2.000 στρέμματα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου οδηγήθηκε ο 35χρονος που συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για εμπρησμό από αμέλεια. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το πρωί της Τρίτης, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Ο 35χρονος φέρεται να είχε ανάψει φωτιά για να κάψει κλαδιά στο χωράφι του και πιθανόν από καύση που δεν είχε σβήσει καλά, αυτή επεκτάθηκε και προκάλεσε την πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και επεκτάθηκε τάχιστα λόγω και των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Η καμένη έκταση υπολογίζεται σε περίπου 2.000 στρέμματα ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Μανώλη Φραγκούλη, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως οι ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο που, όπως είπε ο κ. Φραγκούλης, είναι σημαντικές, ενώ η καταγραφή θα συνεχιστεί για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και για τα σπίτια, καθώς οι φλόγες έφθασαν στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος.

Σημειώνεται ότι προβλήματα υγείας αντιμετώπισαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ηλικιωμένος με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες, παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 36 πυροσβέστες αλλά και τρεις ομάδες πεζοπόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή