Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με πυροβολισμούς στο βενζινάδικο του προέδρου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με πυροβολισμούς στο βενζινάδικο του προέδρου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για έναν 29χρονο ομογενή, με καταγωγή από τη Γεωργία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δράστη που τον Μάιο του 2022 «γάζωσε» με καλάσνικοφ πρατήριο υγρών καυσίμων στην Περαία Θεσσαλονίκης, προκαλώντας υλικές ζημιές στην επιχείρηση, ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. και, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για 29χρονο ομογενή, με καταγωγή από τη Γεωργία. Η ταυτοποίησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για τη δράση της λεγόμενης Greek Mafia.

Σε βάρος του 29χρονου, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εκκρεμεί ένταλμα του ανακριτή Αθηνών για ανθρωποκτονία με πρόθεση, σύσταση συμμορίας, ληστεία, καθώς και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Οι συγκεκριμένες πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν την περίοδο 2022 και 2023 και περιλαμβάνονται σε δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οσον αφορά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο βενζινάδικο, έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου του 2022. Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε οκτώ φορές στην τζαμαρία του βενζινάδικου του προέδρου των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν στον χώρο και κατάσχεσαν το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή