Ρέθυμνο: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάνω από 6.000 προϊόντα «μαϊμού»

Ρέθυμνο: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάνω από 6.000 προϊόντα «μαϊμού»

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Νόμου Περί Εμπορικών Σημάτων συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ρέθυμνο.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.ά., στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών Σημάτων. Συγκεκριμένα, σε καταστήματα τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.295 προϊόντα όπως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λπ., τα οποία έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιρειών.

Από το κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 30.750 ευρώ. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT