Χίος: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Τρεις νεκροί

Χίος: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Τρεις νεκροί

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει σε Λιμενικό και Ακτοφυλακή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10/4) για τη διάσωση προσφύγων-μεταναστών, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων στα ανοιχτά της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ναυάγιο υπάρχουν τρεις νεκροί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ανάσυρη τριών σορών από βραχώδη ακτή αναμένεται να προχωρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την προσάραξη της λέμβου στην οποία επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός μεταναστών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έως τώρα έχει γίνει ο απεγκλωβισμός 14 ατόμων που θα μεταφερθούν στα Καρδάμυλα όπου υπάρχει και μονάδα ΕΚΑΒ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στη θάλασσα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δια θαλασσης 3 πλωτα και 1 ελικοπτερο του Λιμενικου.

Επίσης, τρία άτομα που εντοπίστηκαν σε κοντινή περιοχή ενημέρωσαν για την ύπαρξη και των υπολοίπων ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αγνοούμενους στη θάλασσα.

Τέλος, σε εξελιξη βρίσκονται ερευνες στη στερια απο Λιμενικο και ΕΛ.ΑΣ. για τυχον ατομα που μπορει να εχουν διασκορπιστει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή