Συνελήφθη άνδρας για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Συνελήφθη άνδρας για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε έναν 56χρονο έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε έναν 56χρονο έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο άνδρας ζητούσε ένα είδος συνδρομής, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις παράνομες υπηρεσίες του στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία έθεσε τα παραπάνω στοιχεία υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την έρευνα και από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, κατάλληλα τροποποιημένου για την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, συσκευή Android Box και 3 USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT