Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Δεν είμαι απέναντι από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά μαζί τους

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Δεν είμαι απέναντι από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά μαζί τους

Η Γ. Αδειλίνη ανέφερε ότι ο ανακριτής αναμένει την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, ώστε να απαντηθεί το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, όπως και τα αποτελέσματα από ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία, όπου έχει στείλει το βιντεοληπτικό υλικό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν υπάρχει από τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών», δήλωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διαψεύδοντας ότι σε συνάντησή της με συγγενείς θυμάτων, παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία.

Μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Εκανε δε λόγο για εκ του πονηρού επικρίσεις κατά της Δικαιοσύνης με στόχο να την εμπλέξουν σε ζητήματα πολιτικών αντιπαραθέσεων. Πρόσθεσε ότι η έρευνα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, όπως είπε.

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Δεν είμαι απέναντι από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά μαζί τους-1
Φωτογραφία: Delphi Economic Forum

Σύμφωνα με την κυρία Αδειλίνη, η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση, επισημαίνοντας ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας δεν αφήνει κανένα σημαντικό ερώτημα ή αίτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο ανακριτής αναμένει την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, ώστε να απαντηθεί το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, όπως και τα αποτελέσματα από ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία, όπου έχει στείλει το βιντεοληπτικό υλικό.

Σχετικά με τις πληροφορίες για τη συνάντησή της με συγγενείς των θυμάτων, η εισαγγελική λειτουργός διέψευσε ότι προέτρεψε να καταφύγουν στην εκκλησία, αναφέροντας πως ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους αλλά μαζί τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Ιωάννα Μάνδρου, σχετικά με την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για θέματα κράτους δικαίου, επισήμανε ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που εκκρεμούν ακόμη και μίλησε για παρέμβαση που αντιβαίνει τις αρχές του κράτους δικαίου.

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Δεν είμαι απέναντι από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά μαζί τους-2
Η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ιωάννα Μάνδρου (Delphi Economic Forum)

«Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, δεν αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε πολλά θέματα κινείται πάνω από αυτόν», τόνισε στο τέλος η κα Αδειλίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή