Εκδόθηκε η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη διαδικασία καταχώρισης στο stop-bullying.gov.gr

Εκδόθηκε η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη διαδικασία καταχώρισης στο stop-bullying.gov.gr

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι εκδόθηκε σήμερα η εφαρμοστική εγκύκλιος του Ν.5029/2023 για τη διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης stop-bullying.gov.gr.

Η εγκύκλιος απευθύνεται στους/στις διευθυντές/ντριες – προϊστάμενους/ες των σχολικών μονάδων και στους/στις περιφερειακούς/ές διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, που καλούνται να καταχωρίσουν στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου τα ονοματεπώνυμα των μελών αποδεκτών αναφορών και των μελών των τετραμελών ομάδων δράσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.


Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου

Σχετ.: 1. Ο ν. 5029/2023 «“Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή”: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 55) 

2. Η υπό στοιχεία 24073/ΓΔ4/06-03-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Σε συνέχεια της υπό στοιχεία 24073/ΓΔ4/06-03-2024 εγκύκλιου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), «Ορισμός αποδεκτών αναφορών και μελών ομάδων δράσης» καλούνται τόσο οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων όσο και οι Περιφερειακοί Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου

https://stop-bullying.gov.gr/admin τα ονοματεπώνυμα των μελών αποδεκτών αναφορών και των μελών των τετραμελών ομάδων δράσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή μόνο με τον επίσημο λογαριασμό της μονάδας τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αφού επιλέξουν μία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εποπτεύουν μπορούν να ορίσουν τους εκπαιδευτικούς που θα συνθέτουν την Τετραμελή Ομάδα Δράσης της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Η αναζήτηση των εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου αν είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ή με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους αν είναι αναπληρωτές/τριες. Η αναζήτηση εκτελείται στο σύνολο των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ που υπηρετούν στην επιλεγμένη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα, οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή μόνο με τον επίσημο λογαριασμό της σχολικής μονάδας τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Αφού μεταβούν στη φόρμα αναζήτησης δηλώνουν τον εαυτό τους μαζί με τον έτερο εκπαιδευτικό/σύμβουλο σχολικής ζωής ως υπεύθυνους αποδέκτες αναφορών. Η αναζήτηση γίνεται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη σχολική μονάδα και με βάση τον αριθμό μητρώου τους αν είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ή τον ΑΦΜ τους αν είναι αναπληρωτές/τριες ή εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι μετά τη σύνδεσή σας στην εφαρμογή μπορείτε να μεταβείτε στα εγχειρίδια χρήσης που είναι αναρτημένα στον οικείο τόπο.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ που θα οριστούν στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου συνδέονται στην εφαρμογή διαχείρισης αναφορών https://stopbullying.gov.gr/investigate με τους προσωπικούς λογαριασμούς που διαθέτουν στο ΠΣΔ, προκειμένου να διαχειριστούν αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT