Τούρκοι επισκέπτες «πλημμύρισαν» σήμερα τη Λέσβο

Τούρκοι επισκέπτες «πλημμύρισαν» σήμερα τη Λέσβο

Κορυφώθηκαν την Πέμπτη οι αφίξεις για τη γιορτή του σεκέρ μπαϊράμ, καθώς περισσότεροι από 1.700 επισκέπτες κατέφθασαν με πέντε πλοία της γραμμής από το Αϊβαλί

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώθηκε την Πέμπτη η άφιξη Τούρκων στη Λέσβο, καθώς περισσότεροι από 1.700 επισκέπτες κατέφθασαν με πέντε πλοία της γραμμής από το αντικρινό λιμάνι στο Αϊβαλί.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με ούζο, γλυκά, καπέλα και χαμόγελα αντιπροσωπείες του Δήμου Μυτιλήνης και φορέων του νησιού. Πλέον δημοφιλείς προορισμοί των Τούρκων επισκεπτών εκτός από την πόλη της Μυτιλήνης, είναι ο Μόλυβος, η Πέτρα, η Ερεσός, η Καλλονή, το Πλωμάρι και πολλές άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Τούρκοι επισκέπτες που αναμένονται στο νησί, προκειμένου να γιορτάσουν τη μουσουλμανική γιορτή του σεκέρ μπαϊράμ, από 6 έως 14 Απριλίου, θα ξεπεράσουν τους 6.000. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι αυξημένες αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συμπίπτουν με την εφαρμογή της διαδικασίας έκδοσης visa express για τους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του σεκέρ μπαϊράμ υπολογίζεται ότι σχεδόν 1.000 επισκέπτες θα κάνουν χρήση της visa express.

Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λέσβου δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου, καθώς καταγράφεται μεγάλη τουριστική αύξηση από την Τουρκία, ενώ η διαδικασία έκδοσης της visa διεκπεραιώνεται πολύ σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως την έναρξη της πιλοτικής διαδικασίας έκδοσης visa express διάρκειας επτά ημερών για Τούρκους πολίτες – επισκέπτες σε 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αφορά στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Λήμνος, Κάλυμνος και Λέρος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, τη Λέσβο υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι, αριθμός αυξημένος κατά 20% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Stonisi.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή