Η ΕΛ.ΑΣ. αφοπλίζει όσους εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Η ΕΛ.ΑΣ. αφοπλίζει όσους εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Στον αφοπλισμό όσων διαθέτουν κάθε είδους όπλο και εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με διαταγή από την ηγεσία της

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αφοπλισμό όσων διαθέτουν κάθε είδους όπλο και εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με διαταγή από την ηγεσία της.

Ειδικότερα, στο σχετικό κείμενο που αφορά στις ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κι αφού υπογραμμίζεται το ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν τις καταγγελίες, εάν διαπιστώσουν ότι ο φερόμενος δράστης είναι κάτοχος άδειας πυροβόλου όπλου (είτε η άδεια έχει λήξει είτε όχι) πρέπει να προχωρούν –σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου– στην ανάκληση της άδειας ή στην άρνηση χορήγησης (κάθε είδους) αδείας.

Αυτό αφορά σε όσους επίσης εκκρεμεί ποινική δίωξη ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, μεταξύ άλλων και αυτούς περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. αφοπλίζει όσους εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας-1

Η εντολή αφορά επίσης σε άτομα που απασχολούν τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και επιδεικνύουν επαναλαμβανόμενα ποινικό χαρακτήρα, τόσο για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας, όσο και για άλλα αδικήματα βίας, έστω και αν ακόμα δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή δεν έχουν καταδικαστεί για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας.

Προστίθεται προς τους αστυνομικούς ότι όταν συντρέχει ο λόγος πρέπει να αφαιρείται άμεσα το όπλο από τον φερόμενο δράστη, ανεξάρτητα από το είδος άδειας με την οποία το κατείχε (ατομική ασφάλεια, σκοποβολή, θήρα, κ.λπ.), είτε αυτή έχει λήξει είτε είναι σε ισχύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή