Καστελλόριζο: Εξασφάλιση στέγης για στελέχη του Λιμενικού

Καστελλόριζο: Εξασφάλιση στέγης για στελέχη του Λιμενικού

Συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Ναυτιλίας για όσους υπηρετούν στο Καστελλόριζο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διορισμός σε νησί έχει πάψει προ πολλού να προκαλεί χαρά στους δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό δεν αφορά μόνο όσους τοποθετούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και σε ακριτικά νησιά. «Τα ενοίκια τον χειμώνα σπάνια πέφτουν κάτω από 300 ευρώ, οι τιμές των αγαθών είναι πολλαπλάσιες, επειδή έχει προστεθεί η αξία μεταφοράς τους, ενώ τα ναύλα είναι για πολλούς απλησίαστα», αναφέρει στην «Κ» κάτοικος του Καστελλόριζου. Στο μικρό νησί συζητούνται ευρέως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι – εκπαιδευτικοί, γιατροί, αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. «Τυχαίνει ακόμη και να μην αποδεχθούν την τοποθέτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καριέρα τους, αλλά και για την τοπική κοινωνία που στερείται των υπηρεσιών τους», επισημαίνει η ίδια πηγή.

Εχοντας υπόψη τα παραπάνω και δεδομένου ότι το Καστελλόριζο είναι νησί γεωστρατηγικής σημασίας, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από κοινού με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκαναν μια «κίνηση ματ», ώστε να εξασφαλίσουν τη στέγη στους λιμενικούς που υπηρετούν στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο Καστελλόριζο υπηρετούν σχεδόν 30 λιμενικοί, οι οποίοι μένουν εκεί από 2 έως 5 χρόνια. Συγκεκριμένα, το υπουργείο, στην κυριότητα του οποίου είχε περάσει οικόπεδο εμβαδού 2.676,64 τ.μ., το παραχώρησε στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα κατασκευάσει οικίσκους, για να στεγαστεί το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες σε συνάντηση της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη με τον υφυπουργό Γιάννη Παππά.

Η υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κ. Ζαχαράκη προβλέπει τη διάρκεια παραχώρησης στα 15 έτη, με δυνατότητα να ανανεωθεί κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου φορέα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που δίνουμε επιτέλους μια πρακτική λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα για τα στελέχη του Λιμενικού που υπηρετούν στην “καρδιά” της Ελλάδας, στο ακριτικό Καστελλόριζο», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη. «Ολοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο να βρουν σπίτι και να το διατηρήσουν στη διάρκεια των θερινών μηνών. Είναι ένα πρόβλημα με το οποίο ασχολούμαστε επισταμένως και ετοιμάζουμε μια συνολική παρέμβαση», προσέθεσε η κ. Ζαχαράκη. «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με την παράλληλη συνεργασία των υπουργείων στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί μία από τις λύσεις του στεγαστικού προβλήματος», σχολίασε ο κ. Παππάς. Την είδηση χαιρετίζουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού, που εκφράζουν ανάλογα με τους λιμενικούς αιτήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή