Υγεία: Απόσυρση ρύθμισης λόγω αντιδράσεων

Υγεία: Απόσυρση ρύθμισης λόγω αντιδράσεων

Η επίμαχη ρύθμιση επέτρεπε στους ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποσύρθηκε κατόπιν αντιδράσεων ρύθμιση του νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία επέτρεπε σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η ρύθμιση εισήχθη χθες, λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία έκανε λόγο για προσθήκη ακόμη ενός εδαφίου στο άρθρο 7 που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οπως είπε, οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι επικρίσεις ήταν σφοδρές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ» νομοθέτηση, ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης. «Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», είπε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε ωστόσο ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

Η επίμαχη ρύθμιση επέτρεπε σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εργάζονται στα εξωτερικά ιατρεία, να συμμετέχουν στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή