Σύμβαση 717: Ελεύθερο χωρίς όρους στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής

Σύμβαση 717: Ελεύθερο χωρίς όρους στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής «ενήργησαν κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διαχείρισης, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν προδήλως μη ορθά και ελλιπή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου και χρηματικής εγγύησης, αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ευρωπαία aνακρίτρια, κατηγορούμενος για την υπόθεση της μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ για την ανάταξη και αναβάθμιση συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα από τα τέσσερα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, στους οποίους η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποδίδει την κατηγορία της απιστίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής, που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των κονδυλίων, «ενήργησαν κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διαχείρισης αυτών των περιουσιακών στοιχείων».

Οπως αναφέρεται, «παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που υπέβαλαν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ ήταν προδήλως μη ορθά και ελλιπή, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής ενέκριναν τη χορήγηση των αντίστοιχων ενισχύσεων, προκαλώντας ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου».

Με βάση την έρευνα των Ευρωπαίων εισαγγελέων, η ζημιά που προκλήθηκε προσδιορίζεται σε ποσό άνω των 15,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή