Αττική: Ιατρείο διενεργούσε εμφύτευση μαλλιών χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό

Αττική: Ιατρείο διενεργούσε εμφύτευση μαλλιών χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό

Η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαβιβάστηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών καθώς και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυϊατρείο στην Αττική, που διενεργούσε εμφύτευση μαλλιών με προσωπικό το οποίο δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, εντόπισε κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, που διενεργήθηκε μετά την υποβολή ανώνυμης καταγγελίας, διαπιστώθηκε πως στο ιατρείο διενεργούνταν μεταμοσχεύσεις μαλλιών από μη εξειδικευμένο προσωπικό, κατά παρέκκλιση σχετικών αποφάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ).

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, το ιατρείο λειτουργούσε επίσης χωρίς την παρουσία επιστημονικά υπεύθυνου, κατά παρέκκλιση της Βεβαίωσης Λειτουργίας Ιδιωτικού Δερματολογικού – Αφροδισιολογικού Ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στην οποία αναφέρεται ότι ο επιστημονικά υπεύθυνος θα πρέπει να παρίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φορέα και σε περίπτωση απουσίας του δεν θα λειτουργεί το δερματολογικό- αφροδισιολογικό ιατρείο.

Μάλιστα, ο επιστημονικά υπεύθυνος δερματολόγος-αφροδισιολόγος εργαζόταν στην εταιρεία με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ τις νοσηλευτικές υπηρεσίες παρείχε προσωπικό που δεν διέθετε άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να ασκήσει τις κατά νόμο διοικητικές και πειθαρχικές αρμοδιότητές του, καθώς και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική τους αξιολόγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT