ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες από αντιεπιληπτικό διάλυμα

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες από αντιεπιληπτικό διάλυμα

«Στη σύριγγα που συνοδεύει το προϊόν, παρατηρήθηκε αποκόλληση του κόκκινου μελανιού της δοσομετρικής επισήμανσης», επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκληση τριών παρτίδων εισπνεόμενου διαλύματος, λόγω ελαττώματος στη σύριγγα που συνοδεύει το προϊόν, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Το εν λόγω εισπνεόμενο διάλυμα ενδείκνυται για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml. Οπως αναφέρει, στη σύριγγα που συνοδεύει το προϊόν, παρατηρήθηκε αποκόλληση του κόκκινου μελανιού της δοσομετρικής επισήμανσης.

Ειδικότερα, ανακαλούνται οι παρτίδες α) 23Ι08 (ημ. λήξης: 31/08/2026), β) 23Ι13 (ημ. λήξης: 31/08/2026), και γ) 23J10 (ημ. λήξης: 30/09/2026).

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας UCB PHARMA S.A. BELGIUM. Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή