ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συγκέντρωσης στο ΚΠΙΣΝ την Τρίτη

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συγκέντρωσης στο ΚΠΙΣΝ την Τρίτη

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι διοργανωτές «δεν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει εξαγγελθεί για το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος από μέλη περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών ελήφθη καθώς οι διοργανωτές δεν εφάρμοσαν τη σχετική νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, «δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν».

Από τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 16-4-2024 και ώρα 17:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος από μέλη περιβαλλοντικών – φιλοζωικών οργανώσεων και από ώρα 06:00 της 16-4-2024 έως 23:59 της 17-4-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω συνάθροιση στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Συγγρού – Λεωφ. Ποσειδώνος – Επαμεινώνδα – Λυσικράτους.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT