Λεωφορεία: Δύο ατυχήματα με ελαφρώς τραυματίες μέσα σε λίγες ώρες

Λεωφορεία: Δύο ατυχήματα με ελαφρώς τραυματίες μέσα σε λίγες ώρες

Ενα λεωφορείο στην περιοχή της Ζωφριάς Φυλής εξετράπη της πορείας του – Στην Πανεπιστημίου, τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε κεραία τρόλεϊ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ατυχήματα με αστικά λεωφορεία που κινούνταν σε περιοχές της Αθήνας σημειώθηκαν τη Δευτέρα μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό επιβατών. Το πρώτο ατύχημα συνέβη στις 8 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 879 που κινούνταν από Ελευσίνα προς Καματερό εξετράπη της πορείας του προσκρούοντας σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά έξι άτομα, όλοι επιβάτες του λεωφορείου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου που κινούνταν επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή Ζοφριάς Φυλής, φέρεται πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα το λεωφορείο προσκρούσει σε στύλο της ΔΕΗ, να σπάσει το παρμπρίζ και αυτό να μετατραπεί σε «άμορφη μάζα», όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μεταδόθηκαν. Σημειώνεται ότι το δρομολόγιο του συγκεκριμένου λεωφορείου εκτελείται από τα ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο μερών.

Πάντως, ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε πως προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην κολόνα. Παράλληλα, τόνισε ότι το λεωφορείο κινούνταν με ταχύτητα 30-35 χλμ./ώρα. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Τροχαίας καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Οπως σημειώνει ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και είναι όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Η Τροχαία Αττικής διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Στο κέντρο της Αθήνας

Ατύχημα συνέβη την ίδια ημέρα, μόλις λίγες ώρες μετά, και στην οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πηγές των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), όλα ξεκίνησαν όταν καλώδιο του τρόλεϊ λόγω βλάβης έπεσε από τις γραμμές. Ο οδηγός είχε ακινητοποιήσει το όχημα, όταν διώροφο τουριστικό λεωφορείο με ανοιχτή οροφή προσέκρουσε στη δεξιά κεραία του τρόλεϊ με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να προκαλέσει θραύση του υαλοπίνακα του τουριστικού λεωφορείου. Στη συνέχεια, τμήμα της σπασμένης κεραίας χτύπησε και τζάμια του τρόλεϊ.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ και έλεγξαν επιβάτες για πιθανό τραυματισμό. Δεν χρειάστηκε η μεταφορά κανενός στο νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή