Απεργία: Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη

Απεργία: Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Αναλυτικά οι δρόμοι που θα εφαρμοστούν τα μέτρα, ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας, από τις 09:30 το πρωί, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν «σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών», σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της [λατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), η οποία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα ακινητοποιήσει τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Απόφαση συμμετοχής έχει λάβει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΗΣΑΠ, τραμ).

Παράλληλα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00, λόγω των στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το σωματείο διεκδικεί δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή