Ζωγράφου: Βίντεο από ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Ζωγράφου: Βίντεο από ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Εξιχνιάστηκαν 11 ένοπλες ληστείες σε μίνι μάρκετ στην περιοχή

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία που σημειώθηκε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στου Ζωγραφου παρουσιάζει η «Κ». 

Οπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δύο δράστες μπαίνουν στο πρακτορείο και απειλούν τον υπάλληλο με μαχαίρι. Και οι δύο φορούν κουκούλες, γάντια και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Αφού αφαιρούν τις εισπράξεις από το ταμείο, αμέσως –όπως έχει καταγραφεί και από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας– φεύγουν τρέχοντας από το σημείο, ενώ κατά την έξοδό τους σπάνε και την πόρτα του πρακτορείου. 

Οι δράστες εντοπίστηκαν αμέσως μετά την έξοδό τους από την Πανεπιστημιούπολη, όπου είχαν καταφύγει μετά τη ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα στο πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα, 21 και 18 ετών. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες σε μίνι μάρκετ στην περιοχή. 

Η δράση τους 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023 είχε διαπιστωθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η διάπραξη ληστειών με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου από τουλάχιστον έναν δράστη ως φυσικό αυτουργό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η παρουσία και συνεργού του, ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού στο αυτοκίνητο μετάβασης στον τόπο της ληστείας και διαφυγής από αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβαινε απογευματινές και βραδινές ώρες σε καταστήματα μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Από τις έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο δράστης προσέγγιζε και διέφευγε από τα σημεία των ληστειών με τη βοήθεια συνεργού, ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου. Μάλιστα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν πιο δύσκολη την ταυτοποίησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT