Επιπλέον μόρια σε αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αττική

Επιπλέον μόρια σε αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αττική

Με στόχο «την ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο «την ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών», τροποποιήθηκαν τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν τον κώδικα μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί να λαμβάνουν επιπλέον μόρια εφόσον υπηρετούν σε υπηρεσίες στην Αττική.

Οπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., με τη νέα υπουργική απόφαση που θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2024, δίνονται επιπλέον κίνητρα στους μάχιμους αστυνομικούς «δημιουργώντας το αίσθημα ανταμοιβής στο προσωπικό ανάλογα με τη θέση εργασίας», καθώς για κάθε έτος υπηρεσίας εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θα δίνονται επιπλέον μόρια. 

Συγκεκριμένα, η πρόσθετη παροχή μορίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή μετάθεσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έως ένα μόριο.
  • Σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην των επιτελείων, επιπλέον έως ένα μόριο.
  • Στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πλην των επιτελείων αυτών και στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, επιπλέον έως ένα μόριο.
  • Σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας ορισμένων περιοχών, επιπλέον έως δύο μόρια.

Το χρονικό διάστημα για αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας του αστυνομικού στις αναφερόμενες στο προεδρικό διάταγμα υπηρεσίες, ενώ για τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας θα θεωρείται ότι ο αστυνομικός υπηρετεί στο Σώμα ή στην υπηρεσία αυτή μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους υποβολής της αίτησης μετάθεσης.

Παράλληλα, με το ίδιο προεδρικό διάταγμα επήλθαν τροποποιήσεις και για τις υπηρεσίες που θεωρούνται δυσμενούς διαβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT