ΟΠΑ: Διεθνείς διακρίσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

ΟΠΑ: Διεθνείς διακρίσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Ο διεθνής φορέας «Eduniversal Best Masters Rankings» αξιολόγησε 5.820 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από 153 χώρες, για το 2024

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλές θέσεις σε διεθνές επίπεδο καταλαμβάνουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τον διεθνή φορέα «Eduniversal Best Masters Rankings», ο οποίος αξιολόγησε συνολικά 5.820 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από 153 χώρες, για το 2024.

Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν: α) τη φήμη των προγραμμάτων, μέσω των εταιρειών που προσλαμβάνουν προσωπικό, β) τον μισθό πρώτης απασχόλησης μετά την αποφοίτηση και γ) την ικανοποίηση των πρόσφατων αποφοίτων, μέσω έρευνας που διεξάγεται από την Eduniversal.

Σύμφωνα με την κατάταξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανά επιστημονικό πεδίο, κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο πέτυχαν τα ΠΜΣ «Επιχειρηματική Αναλυτική» (5η θέση), «Διεθνής Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική & Διοίκηση» (6η θέση), «Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό» (6η θέση) και «Επιστήμη Δεδομένων» (12η θέση).

Αναφορικά με την κατάταξη των μεταπτυχιακών στη Δυτική Ευρώπη, ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων, τα ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών» (5η θέση), «Δημόσια Πολιτική & Διοίκηση» (7η θέση), «Επιστήμη Δεδομένων» (10η θέση) και «Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία» (12 θέση).

Σημειώνεται ότι τα ΠΜΣ του ΟΠΑ ήταν τα μοναδικά προγράμματα ελληνικών ΑΕΙ που κατατάχθηκαν μεταξύ των κορυφαίων για το 2024, στα επιστημονικά πεδία που εντάσσονται.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αυτές διακρίσεις, ο πρύτανης, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε πως το ΟΠΑ «έχει σχεδιάσει προγράμματα που εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι απόφοιτοι όλων των προγραμμάτων είναι άρτια εκπαιδευμένοι και βρίσκουν άμεσα επαγγελματική αποκατάσταση, σημειώνοντας γρήγορη ανέλιξη σε θέσεις εργασίας υψηλής ευθύνης στην Ελλάδα και διεθνώς».

«Η ιδιαίτερα υψηλή αυτή διάκριση του ΟΠΑ από τον διακεκριμένο φορέα αξιολόγησης, αποδεικνύει την επιτυχημένη προσήλωσή μας στην αριστεία και την παροχή σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών και διαμορφώνουν τη νέα γενιά στελεχών και ακαδημαϊκών που απαιτεί το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον», προσθέτει. 

Αναλυτικά οι κατατάξεις των ΠΜΣ του ΟΠΑ:

ΟΠΑ: Διεθνείς διακρίσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή