Πειραιάς: Ελεύθεροι 8 συλληφθέντες – Κρατείται ο εργολάβος

Πειραιάς: Ελεύθεροι 8 συλληφθέντες – Κρατείται ο εργολάβος

Ελεύθεροι αφέθηκαν οκτώ εργαζόμενοι. Ο εργολάβος αναμένεται να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με απόφαση της Eισαγγελίας Πειραιά αφέθηκαν οι οκτώ εργαζόμενοι που συνελήφθησαν για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 31χρονος αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που συμμετείχε στις εργασίες.

Υπό κράτηση παραμένει ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, ο οποίος κατηγορείται για μη τήρηση του άρθρου 286, που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Ο εργολάβος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι για τον απεγκλωβισμό των εργατών στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων, επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή