Απεργιακές κινητοποιήσεις: Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Με αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας λαμβάνοντας μέρος στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να επιτρέψει να επέλθει η κανονικότητα στον ιδιωτικό τομέα, στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Ταχματζίδης. «Κανονικότητα για μας είναι να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις που έχουν “παγώσει” τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», σημείωσε, «και επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προσδιορίσει μονομερώς τον κατώτατο μισθό».

Το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η πορεία που ακολούθησε ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι συμμετέχοντες είχαν πολλά και διαφορετικά αιτήματα, όπως υποδήλωσαν τα πανό που κρατούσαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Η εκπαίδευση δεν πωλείται», τόνισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος. «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι, διεκδικούμε στο ακέραιο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», έγραψαν οι συνεργαζόμενες οργανώσεις των συνταξιούχων. «Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια», δήλωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος.

Λόγω της απεργίας δεν λειτούργησαν χθες στην Αθήνα το μετρό, ο προαστιακός, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι οδηγοί ταξί ανέβασαν χειρόφρενο χθες από τις 5 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Χιλιάδες ήταν οι συμμετέχοντες και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου η αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης. «Απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουμε οι πολλοί», έγραφε το πανό των Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. «Απέναντι στα κέρδη τους», συμπλήρωσαν, «προτάσσουμε τη ζωή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή