ΟΣΕ: Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο – Τα νέα μέλη

ΟΣΕ: Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο – Τα νέα μέλη

Η αναδιάρθρωση «εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου», σημειώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύντομα βιογραφικά των νέων μελών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε νέα μέλη ορίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, με απόφαση γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, τα νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΟΣΕ είναι ο Γιάννος Γραμματίδης (μεταβατικός πρόεδρος), η Χριστίνα Βασιλοπούλου (μέλος), ο Βασίλης Γιαννακουλόπουλος (μέλος), η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου (μέλος) και ο Ιωάννης Πετρόπουλος (μέλος).

Η αναδιάρθρωση του Δ.Σ. «αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου Δ.Σ. πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύντομα βιογραφικά των νέων μελών

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια τραπεζών και επιμελητηρίων.

Η κ. Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κ. Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT