Κακοκαιρία: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Κακοκαιρία: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Μήνυμα από το 112 σε έξι περιοχές - Προειδοποιήσεις για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία για την οποία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για έντονα καιρικά φαινόμενα. Νωρίτερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας, της Λέσβου, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας. Το μήνυμα προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Το εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη αναβαθμίστηκε σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το Meteo, στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου. Στον νομό Θεσσαλονίκης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Κακοκαιρία: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα – Σε επιφυλακή οι Αρχές-1
Φωτ.: Meteo

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24)

α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και στα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), στις Σποράδες, στην Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή