«Καμπάνα» δύο ετών στον Φωστιέρη για το Μάτι

«Καμπάνα» δύο ετών στον Φωστιέρη για το Μάτι

Σε ποινή δύο ετών με αναστολή, για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές, καταδικάστηκε ο Ιωάννης Φωστιέρης, διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων την περίοδο της πυρκαγιάς στο Μάτι.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε πρωτοδίκως χθες τον Ιωάννη Φωστιέρη, διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Γιάννη Κώστα. Η καταγγελία του αφορά τα στοιχεία του λογισμικού που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής, τα οποία, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν ανακριβή με στόχο την παραπλάνηση των Αρχών.

Οπως είχε πει τότε στην κατάθεσή του, όταν είχε αναζητήσει στοιχεία για να συντάξει δελτίο Τύπου για την πυρκαγιά, διαπίστωσε ότι υπήρχαν ανακρίβειες στο σύστημα Engage. Ο αξιωματικός κατέθεσε πως ζήτησε από τους ανωτέρους του να ενημερώσουν σχετικά την εισαγγελική αρχή, αφού τότε ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για την τραγωδία, πλην όμως δεν είχε εισακουστεί. Ετσι, προσέφυγε ο ίδιος στον δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο. Ο κ. Kώστας είχε υποβάλει μήνυση κατά του κ. Φωστιέρη, αλλά και κατά του τότε διοικητή του 199, Χρήστου Γκολφίνου, τον οποίο το δικαστήριο αθώωσε χθες κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.

Ο Ιωάννης Φωστιέρης κάθεται στο εδώλιο και για τη βασική δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τη Μεγάλη Δευτέρα έχει προσδιοριστεί η εκφώνηση της ετυμηγορίας της ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 21 κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή