Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η αφρικανική σκόνη, που αναμένεται να κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα έως και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη η κατάσταση θα βελτιωθεί καθώς αναμένονται βροχές.

Τα σωματίδια από τα οποία αποτελείται η αφρικανική σκόνη μπορούν με την εισπνοή να εισέλθουν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας πιθανώς κρίσεις άσθματος σε άτομα με άσθμα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μάσκας, ιδίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Αναλυτική πρόγνωση

  • Η Δευτέρα και η Τρίτη θα χαρακτηριστούν από τη μεταφορά σκόνης στη χώρα μας αλλά και από τοπικές βροχές, που προφανώς σε πολλές περιοχές θα είναι λασποβροχές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
  • Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
  • Το επόμενο καιρικό σύστημα την Πέμπτη και από τα δυτικά, θα δώσει βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα.
  • Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές.
  • Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Πληροφορίες: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή