Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σε ΑΤΜ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σε ΑΤΜ

Το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο, λόγω αδικήματος που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά του. Αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους καθώς συμπλήρωσαν το όριο της προσωρινής κράτησης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι παρέμεναν υπό κράτηση για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ και σπίτια.

Τα τέσσερα άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο, ωστόσο, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς στην εγκληματική ομάδα αποδίδεται αδίκημα το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η πολυμελής σπείρα φέρεται να πραγματοποιούσε παρεμβάσεις στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες και παρακολουθούσε. Οι διατάξεις του συγκεκριμένου αδικήματος, σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΜΟΔ. Η υπόθεση αποσύρθηκε από το πινάκιο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους 4 εκ των κατηγορούμενων, καθώς συμπλήρωσαν το όριο της προσωρινής κράτησης (εν προκειμένω 12 μήνες).

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία παραπομπής τους στο αρμόδιο Κακουργιοδικείο (ΜΟΔ). Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων δυο παραμένουν προφυλακισμένα αφού δεν έχουν συμπληρώσει το όριο της προσωρινής κράτησης (συνελήφθησαν μεταγενέστερα), ενώ οι περισσότεροι είχαν απασχολήσει και παλιότερα τις διωκτικές Αρχές.

Την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Μάιο του 2023, όταν είχαν συλληφθεί τα περισσότερα φερόμενα μέλη της στη διάρκεια επιχείρησης στη Νικόπολη. Τότε, είχαν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα, κλεμμένες μοτοσικλέτες, ηλεκτροϋδραυλικοί διαστολείς διάνοιξης χρηματοκιβωτίων και ΑΤΜ, διαρρηκτικά εργαλεία, πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., αυτοσχέδιο κύκλωμα οξυγονοκοπής με φιάλη αερίου-οξυγόνου, αποσυναρμολογημένο πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή