Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος κάνει λόγο για αντισυνταγματικό και παράνομο μέτρο, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές του πλαφόν είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθεί το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

Στην αίτησή του ο Σύνδεσμος, οποίος εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής, κάνει λόγο για αντισυνταγματικό και παράνομο πλαφόν.

Υποστηρίζει ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε στην κατηγορία αυτή παιδικών προϊόντων είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε συνταγματικές διατάξεις, όπως η επιχειρηματική και οικονομική ελευθερία, το ελεύθερο του ανταγωνισμού και η αρχή της ισότητας.

Προσθέτει δε πως οι τιμές του πλαφόν είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT