Πυρκαγιά στην Πάρο – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Πυρκαγιά στην Πάρο – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Οι φλόγες απείλησαν νωρίτερα κατοικημένη περιοχή στο Πυργάκι Παροικιάς, ενώ στο νησί πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι έως και 8 μποφόρ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο της Πάρου. Λίγο μετά τις 7μ.μ. το μέτωπο είχε περιοριστεί, και υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

Οι φλόγες απείλησαν νωρίτερα κατοικημένη περιοχή στο Πυργάκι Παροικιάς, ενώ στο νησί πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι έως και 8 μποφόρ. Στους κατοίκους είχε σταλεί μήνυμα 112, για να απομακρυνθούν προς την παραλία της περιοχής. 

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Μπιζάς, δήλωσε, νωρίτερα στην «Κ» πως η φωτιά κατέκαιγε πλαγιά, στο ύψος του 2ου χιλιομέτρου του επαρχιακού δρόμου Παροικιάς – Νάουσας και πως οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει ενισχύσεις από την Αθήνα. Τελικά οι φλόγες απομακρύνθηκαν από την κατοικημένη ζώνη και κατευθύνθηκαν ανηφορικά, σε ακατοίκητο τμήμα του λόφου. 

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 16:30 για τη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα, εθελοντές και ένα ελικόπτερο. 

Πυρκαγιά στην Πάρο – Μήνυμα 112 για εκκένωση-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή