Ο ρόλος των «5» στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Ο ρόλος των «5» στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Μεταξύ των 60 συλληφθέντων της αστυνομικής έρευνας για τους χούλιγκαν, πέντε άτομα θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί ή συναυτουργοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στα επεισόδια στου Ρέντη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 60 συλληφθέντων της αστυνομικής έρευνας για τους χούλιγκαν, πέντε άτομα θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί ή συναυτουργοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στα επεισόδια στου Ρέντη

Αναλυτικά, πρόκειται για:

  • τον επονομαζόμενο «μάνατζερ», ο οποίος ήταν επικεφαλής συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΟΣΦΠ στη Δυτική Αττική.
  • τον φερόμενο ως αρχηγό των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού
  • άτομο με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», που συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες για την πρόσφατη «εσωτερική» σύγκρουση μεταξύ οπαδών του ΟΣΦΠ, στο περιθώριο αγώνα ΟΣΦΠ-Αρης για τα play off της Super League
  • άτομο που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα για υπόθεση που σχετίζεται με επίθεση σε κουρείο υπηκόου Πακιστάν στη Μεταμόρφωση
  • οργανωμένο οπαδό του ΟΣΦΠ από την περιοχή του Κορυδαλλού

Η ανακοίνωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο νωρίτερα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτριος Μάλλιος, είχε αναφερθεί στα τελευταία στοιχεία για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ στου Ρέντη.

Τους τελευταίους 4 μήνες η Yποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής «διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα» για τη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Η δικογραφία

Στο πλαίσιο των ερευνών, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ωστόσο η δικογραφία που συντάχθηκε στη συνέχεια «περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα».

Τα στοιχεία

Κατά τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Δεκάδες συλλήψεις και έρευνες

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πειστήρια όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

«Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή