Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)

Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ – Εκκενώθηκαν προληπτικά οι εγκαταστάσεις σχολείων, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που ξέπασε το πρωί στα Χανιά, στον κόμβο της εθνικής οδού που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας, με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει νωρίτερα 112 για εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πάνω από 70 πυροσβέστες με περισσότερα από 30 οχήματα, ενώ έσπευσε και ένα ελικόπτερο για ρίψεις από αέρος. 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής

Προληπτικά εκκενώθηκαν νωρίτερα όλες οι εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό, δηλαδή οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Ειδικότερα, την εκκένωση των σχολικών κτιρίων του A’ και Γ’ Παιδικού Σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)-1
Φωτ.: kathimerini.gr

Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)-2
Φωτ.: kathimerini.gr

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που έφταναν έως και τα 9 μποφόρ. 

Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)-3
Φωτογραφία: flashnews.gr

Σούδα: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο – «112» για εκκένωση του οικισμού (φωτογραφίες και βίντεο)-4
Φωτ: flashnews.gr

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ, με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Χανίων Γιώργο Τσαπάκο, λόγω της φωτιάς θα καθυστερήσει η έναρξη της 2η φάσης της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ που θα ξεκινούσε σήμερα το πρωί σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ, φορείς, σχολικές μονάδες και υπηρεσίες που πρόκειται να συμμετάσχουν σε όλα τα σενάρια της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ βρίσκονται εν αναμονή σχετικών εντολών, αλλά, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή