«Σκοτώσαμε άνθρωπο»: Οι διάλογοι των κατηγορουμένων μετά τη δολοφονία στου Ρέντη

«Σκοτώσαμε άνθρωπο»: Οι διάλογοι των κατηγορουμένων μετά τη δολοφονία στου Ρέντη

Η «Κ» φέρνει στο φως τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν αρκετοί από τους κατηγορούμενους μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Η ανησυχία για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων, η συνεννόηση για τη δημιουργία άλλοθι και η παραδοχή για τον στόχο της επίθεσης

10' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωνία μη βρεθούν αντικείμενα που ξέχασαν στο σημείο, άγχος μην εντοπιστεί πυρίτιδα από το δείγμα που έδωσαν στις αρχές, συνεννοήσεις για τις καταθέσεις, τηλέφωνα σε συγγενείς προκειμένου να πεταχτεί ο ρουχισμός τους. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που κυριαρχούν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν αρκετοί από τους 160 κατηγορούμενους, οι οποίοι διώκονται για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, πολλές από τις επίμαχες συνομιλίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ», φαίνεται να στοιχειοθετούν την εμπλοκή αρκετών εκ των κατηγορουμένων και δίνουν μια εικόνα για το τι ακολούθησε τις επόμενες ώρες από το τραγικό βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2023.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και η ανησυχία

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στo διαβιβαστικό της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους που εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, του οποίου έχει γνώση η «Κ», το μοιραίο βράδυ παρευρέθηκαν περίπου 500 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ μεταξύ της ομάδας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Οπως προκύπτει από το σύνολο των ενόρκων καταθέσεων, αλλά και του βιντεοληπτικού υλικού, περίπου οι 200 εξ αυτών ήταν οργανωμένοι.

Το σχέδιο ήταν να φορτώσουν με πολεμοφόδια, δηλαδή με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη

Γύρω στις 18:30, δηλαδή δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δεκάδες από τους κατηγορούμενους συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, όπου και παρέμειναν για σχεδόν μια ώρα. Σύμφωνα με τη διαβιβαστικό, «το σχέδιο ήταν να φορτώσουν με πολεμοφόδια, δηλαδή με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη».

Τότε, ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης έδωσε εντολή σε άλλα μέλη να μεταβούν σε βενζινάδικο προκειμένου να εφοδιαστούν με βενζίνη, ενώ ένα επιπλέον μέλος στάλθηκε σπίτι του για να «φέρει δυναμίτες». Βάσει του διαβιβαστικού, ένας από τους κατηγορούμενους έβγαλε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε εκείνο το βράδυ, δέκα δυναμίτες, «προκειμένου να κατασκευάσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς». Στα πολεμοφόδια των κατηγορουμένων περιλαμβάνονταν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Για τη φόρτωση όλων αυτών των αντικειμένων χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία συνόδευσαν «10-15 μοτοσικλέτες». Μόλις τα αντικείμενα φορτώθηκαν στα αυτοκίνητα, ένα από τα ηγετικά στελέχη, σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, έδωσε εντολή να φύγουν γρήγορα για Ρέντη, με σκοπό «να γίνουμε με τους μπάτσους», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία δύο μελών της οργάνωσης, εκφράζεται «μεγάλη ανησυχία από αυτούς, μήπως από την προανάκριση εντοπιστούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειές τους».

«Σκοτώσαμε άνθρωπο»: Οι διάλογοι των κατηγορουμένων μετά τη δολοφονία στου Ρέντη-1
ΙΝΤΙΜΕ

«Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό, θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω»

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως εκείνος που τραυμάτισε θανάσιμα τον υπαρχιφύλακα Γεώργιο Λυγγερίδη, μίλησε τηλεφωνικά –σύμφωνα με το διαβιβαστικό– με τον αδελφό του σε μεταγενέστερο της δολοφονικής επίθεσης χρόνο. Σε αυτή τη συνομιλία αναφέρεται στις συνθήκες που αναμένει να αντιμετωπίσει στο κέντρο κράτησης:

Κατηγορούμενος: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδελφός: (Γέλια) Γ…έ τα.

Κατηγορούμενος: Εντάξει δεν θα με πάρουν (…) και να μην με περίμεναν, ξέρουν τι έχω κάνει.

Αδελφός: Ναι ρε, αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου ’πε ότι μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό… Αυτά εδώ κάτω είναι για πλύσιμο (μιλάει σε τρίτο άτομο).

Κατηγορούμενος: Για πες.

Αδελφός: Μόνο και μόνο που έχεις αυτό, λέει, θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

«Σίγουρα του έχουν βρει πυρίτιδα ή αποτυπώματα»

Ενας άλλος κατηγορούμενος, συνομιλώντας τηλεφωνικά με άγνωστο πρόσωπο, αναφέρεται σε έναν από τους συγκατηγορούμενούς του, για τον οποίο αναφέρει ότι παρακολουθείται από τις Aρχές.

Κατηγορούμενος: Στον… έχουν πάει τρεις φορές σπίτι του.

Αγνωστος: Οι μπάτσοι;

Κατηγορούμενος: Ναι (ακατάληπτο) μου λέει, φίλε, μου λέει, με ψάχνουν, τρεις φορές πήγαν, μου λέει, μια εννιά, μια δώδεκα και μια… Που είναι ρε τώρα αυτός (ακατάληπτο). Εχουνε βρει πυρίτιδα ρε από τον… Σίγουρα ή αποτυπώματα.

Αγνωστος: Α ναι;

Κατηγορούμενος: Ναι για να (ακατάληπτο).

Αγνωστος: Μπορεί και για τον Βόλο.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, το πρόσωπο για το οποίο μιλάνε, έδωσε δείγμα στις Αρχές, στο οποίο «ανευρέθηκαν σωματίδια (…) σε φορέα φωτοβολίδας τύπου αλεξίπτωτου».

«Χτυπήθηκε από μολότοφ μετά τη φωτοβολίδα»

Σε μεταγενέστερο από τη δολοφονική επίθεση χρόνο, ένας από τους κατηγορούμενους, συνομιλεί τηλεφωνικά με τον αδελφό του και συζητούν για τη στιγμή της επίθεσης:

Κατηγορούμενος: Ο… άσπρο φούτερ δεν φόραγε;

Αδελφός: Ναι.

Κατηγορούμενος: Εντάξει.

Αδελφός: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Τίποτα, για να πάρουν όλα τη θέση τους.

Αδελφός: Από σένα;

Κατηγορούμενος: Εεε;

Αδελφός: Από σένα θα την πάρουν τη θέση τους;

Κατηγορούμενος: Οχι.

Αδελφός: Τότε;

Κατηγορούμενος: Από την αστυνομία ρε;

Αδελφός: Ναι τι;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουνε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;

Αδελφός: Και τι σου ’πανε εσένα;

Κατηγορούμενος: Τίποτα ρε φίλε γιατί ο αστυνόμος χτυπήθηκε, αφού χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα, χτυπήθηκε.

Αδελφός: Ναι.

Κατηγορούμενος: Από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα.

Αδελφός: Ναι.

Κατηγορούμενος: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε τη μολότοφ.

Αδελφός: Μμμμ.

Κατηγορούμενος: Αυτά.

Αδελφός: Και τι έχουν βρει γι’ αυτόν;

Κατηγορούμενος: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου ’πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω.

«Σκοτώσαμε άνθρωπο»: Οι διάλογοι των κατηγορουμένων μετά τη δολοφονία στου Ρέντη-2

«Εξω έγινε χαμός»

Ενας άλλος από τους κατηγορούμενους, σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει με τον πατέρα του, προσπαθεί να τον καθησυχάσει σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση:

«Ναι, βγήκα λίγο εκεί. Ρε δεν χρειάζεται να τα αναλύετε. Τα συζητάνε στο χωριό, δεν καταλαβαίνεις ρε μπαμπά; Δεν σας έχω κρύψει τίποτα. Δεν έχω πιάσει τίποτα».

Ο συγκεκριμένος σε τηλεφωνική του συνομιλία, ανέφερε σε έναν άλλο κατηγορούμενο:

«Εξω έγινε χαμός, πετάγαμε φωτοβολίδες και πέτρες στους αστυνομικούς».

«Βγαίναμε το μπούγιο»

Αλλος κατηγορούμενος συνομίλησε μετά την επίθεση με φιλικό του πρόσωπο, όπου παρουσιάστηκε ανήσυχος μήπως οι Αρχές εντοπίσουν τα γάντια που φορούσε το βράδυ της επίθεσης:

Κατηγορούμενος: Τι σου είπε;

Φίλος: Οτι έχεις αφήσει κάτι;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Φίλος: Ναι;

Κατηγορούμενος: Ναι γιατί;

Φίλος: Αφού όταν σε ρώτησα μου είχες πει όχι.

Κατηγορούμενος: Πότε με ρώτησες ρε;

Φίλος: Εκείνη τη μέρα δεν θυμάμαι.

Κατηγορούμενος: Ρε φίλε, ξέρεις τι έχει γίνει τώρα;

Φίλος: Τι;

Κατηγορούμενος: Ε, μου κάηκαν αλλά μου κάηκαν πολύ καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει… Δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνω ένα, ξέρω γω, 30% τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει, δε βγήκα φίλε εντάξει; (…) Ο,τι και να μου πούνε, μου τα πήραν άλλοι τι να κάνω εγώ;

Φίλος: Ναι, εντάξει ΟΚ.

Κατηγορούμενος: Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρε, θα πω θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς (…)(Γέλια)

Φίλος: Εντάξει.

Κατηγορούμενος: Α γιατί;

Φίλος: Τίποτα, αυτό γιατί νόμιζα ότι δεν έχεις κάνει κάτι, δεν έχεις αφήσει κάτι.

«Από εδώ τι ρούχα θέλεις να φύγουνε;»

Αλλος κατηγορούμενος συνομιλεί με τον πατέρα του, όπου εμφανίζεται ιδιαιτέρως ανήσυχος ότι θα βρεθεί πυρίτιδα στο δείγμα που έδωσε:

«Αμα μου έχουνε βρει πυρίτιδα, δεν το σώζει αυτό, το ξέρεις; Από το στυλό ή άμα έχουν ταυτοποιήσει με το στυλό το ξέρεις».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, σε άλλη συνομιλία και πάλι με τον πατέρα του, φαίνεται πως είναι πρόθυμος να πετάξει ρουχισμό που ενδεχομένως φορούσε τη στιγμή της επίθεσης:

Κατηγορούμενος: Ελα, πού είσαι;

Πατέρας: Εγώ στον… Εσύ πού είσαι;

Κατηγορούμενος: Ντάξει. Βόλτα.

Πατέρας: Μπράβο. Πες μου κάτι για να πω στον… Από εδώ τι ρούχα θέλεις να φύγουνε;

Κατηγορούμενος: Τι;

Πατέρας: Ασ’ το. Θα τα πούμε από κοντά.

Κατηγορούμενος: Ελα γεια.

«Κλείσε, μη λέμε και πολλά»

Ανήσυχος εμφανίζεται ακόμη ένας κατηγορούμενος, σχετικά με το αν οι Αρχές θα εντοπίσουν στο σημείο ένα περιλαίμιο που φορούσε εκείνο το βράδυ, σε συνομιλία που έχει με έναν άλλον, επίσης κατηγορούμενο. Στην επίμαχη συνομιλία, αποφεύγει όπως φαίνεται να αναφέρει λεπτομέρειες, ενώ τερματίζει και την κλήση.

Κατηγορούμενος 1: Σας αφήσανε κανένα χαρτί, τίποτα τέτοιο;

Κατηγορούμενος 2: Ρε φίλε όχι, τώρα πάω σπίτι και γω, γιατί δεν της έχω και εμπιστοσύνη.

Κατηγορούμενος 1: (…) Γι’ αυτό το λέω.

Κατηγορούμενος 2: Πέρασε κανείς από εκεί εσένα;

Κατηγορούμενος 1: Δεν ξέρω φίλε. Μήπως είναι για κατάθεση, ξέρω γω, τι είδες εκείνο το βράδυ και τέτοια πράγματα.

Κατηγορούμενος 2: Καλά και εγώ δεν πιστεύω κάτι πιο τρομακτικό.

Κατηγορούμενος 1: Εκτός αν… Βρήκαν τη λαιμουδιέρα;

Κατηγορούμενος 2: Εντάξει και να τη βρήκαν;

Κατηγορούμενος 1: Τι να τη βρήκανε, γιατί την άφησες εκεί;

Κατηγορούμενος 2: Δεν ξέρω θα δω (…), εντάξει για κλείσε μη λέμε και πολλά.

«Εχω πει το μεγαλύτερο ψέμα, πες μου ότι καταρρίφθηκε»

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, οι δυο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους σχετικά με το τι θα πουν στην απολογία τους. Οπως προκύπτει από μεταγενέστερη τηλεφωνική τους συνομιλία, ανησυχούν αν ο τρίτος κατηγορούμενος θα τηρήσει τη μεταξύ τους συνεννόηση:

Κατηγορούμενος 1: Ναι και (…) να ξέρεις ότι δείξανε φωτογραφίες μέσα από το γήπεδο του…

Κατηγορούμενος 2: Αλήθεια εμάς ή γενικά;

Κατηγορούμενος 1: Εμάς αλλά εμείς φαινόμαστε θολά αλλά φαίνεται ότι φοράω το μπουφάν το bad boy, ότι είμαστε στο πέταλο.

Κατηγορούμενος 2: Σοβαρά μιλάς τώρα;

Κατηγορούμενος 1: (γέλιο) Ναι.

Κατηγορούμενος 2: Είσαι μαλ…;

Κατηγορούμενος 1: Στο ορκίζομαι. Να, άμα θες παρ’ τον τώρα να στα πει.

Κατηγορούμενος 2: Πω (…) ετοίμασε σάκο έτσι.

Κατηγορούμενος 1: (Γέλιο)

Κατηγορούμενος 2: Τι λες ρε αδελφέ, έχω πει το μεγαλύτερο ψέμα. Πες μου ότι καταρρίφθηκε τώρα όλο αυτό.

Κατηγορούμενος 1: Ρε φίλε άκου με τον… Εμείς είχαμε συνεννοηθεί γιατί είπα ότι δεν ήμασταν μαζί και είπα ότι δεν βρεθήκαμε ούτε στο γήπεδο ούτε στο Μεταγωγών και βρεθήκαμε μόνο το Σάββατο το πρωί.

Σε μεταγενέστερη τηλεφωνική συνομιλία του ίδιου κατηγορούμενου με φιλικό του πρόσωπο, γένους θηλυκού, της ζητάει να του δώσει το περιλαίμιό της:

Κατηγορούμενος: Εχεις λαιμουδιέρα.

Φίλη: Λαιμουδιέρα ναι έχω.

Κατηγορούμενος: Ωραία γιατί την είχα ξεχάσει. Φέρ’ την από το μπαλκόνι άμα είναι.

«Σβήσ’ τα ρε παιδί μου από το κινητό»

Αλλος κατηγορούμενος μιλάει τηλεφωνικά με τη μητέρα του, η οποία τον παροτρύνει να σβήσει υλικό που έχει στο κινητό του:

Μητέρα: Να σου πω, σβήσ’ τα ρε παιδί μου αυτά από το κινητό, σβήσ’ τα.

Κατηγορούμενος: Δεν έχω κάτι κοπέλα μου ρε.

Μητέρα: Ε, σβήσε όλες τις φωτογραφίες. Σβήσ’ τα!

Κατηγορούμενος: Ελα, ρε μη λες τέτοια ρε, κλείσε το στόμα σου. Ελα γεια.

«Δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα»

Αλλος κατηγορούμενος, σε τηλεφωνικές συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα, φαίνεται πως τοποθετεί τον εαυτό του στους δράστες των επιθέσεων:

Κατηγορούμενος: Με το Ρέντη;

Φίλος: Στου Ρέντη;

Κατηγορούμενος: Πω πω μας ζάλισαν (…) Γίναν τα επεισόδια τέλος πάντων.

Φίλος: Μμμμ.

Κατηγορούμενος: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ΜΑΤ και ρίχνουνε δακρυγόνα πάνω στην πόρτα.

Φίλος: Μμμ.

Κατηγορούμενος: Και είχαμε κλειστεί μέσα και είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω έναν φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γ… Κατεβαίνω, αρχίζω να τρέχω, δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα. Κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε, φέρανε κλούβες…

«Εχει δείπνο με τον Φιλόπουλο, τον Μιχάλη και τον Αλκη»

Σε άλλη τηλεφωνική του συνομιλία, ο ίδιος κατηγορούμενος μιλάει με άλλον φίλο του:

Φίλος: Ησουν έξω;

Κατηγορούμενος: Μόνο σε κάποια φάση φίλε, δεν ήμουν από την αρχή.

Στη συνέχεια της συνομιλίας του ο ίδιος αναφέρεται στον νεκρό αστυνομικό:

Φίλος: Κρίμα όμως έτσι;

Κατηγορούμενος: Να πάει να…

Φίλος: Ε, εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε τη δουλειά του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.

Κατηγορούμενος: Ε, τώρα έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Αλκη. Δειπνούν όλοι μαζί.

«Πήγανε για θάνατο;»

Στην ίδια συνομιλία, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει γνώση του σχεδίου της επίθεσης:

Φίλος: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Κατηγορούμενος: Ναι.

Φίλος: Και όποιον πάρει ο χάρος.

Κατηγορούμενος: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε (…) είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο οι ναυτικές, ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

Φίλος: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν.

ΚατηγορούμενοςΝαι πήγαν να γ… τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο.

Φίλος: Εγώ είχα ακούσει, είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη την ημέρα για αυτό.

Κατηγορούμενος: (…) Οχι δεν ισχύει αυτό ούτε καν.

Φίλος: Ψέματα ε; Μόνο με την αστυνομία δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Παραμύθια ήταν τέτοιο, ήταν στημένο ρε (…) Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχαν ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες.

Φίλος: Και εκείνη την ώρα τους έριχναν ξύλο; Στους μπάτσους;

Κατηγορούμενος: Ναι ρε φάγανε πολύ (…) Ρε έβαλαν τα πόδια στο κεφάλι και έφυγαν.

«Σκοτώσαμε άνθρωπο»

Στην ίδια συνομιλία, ο κατηγορούμενος αναφέρει μάλιστα ότι «σκοτώσαμε άνθρωπο». 

Φίλος: Δεν μου λες τώρα ποιοι δυνατοί οπαδικά είναι στην Αθήνα;

Κατηγορούμενος: Αυτή τη στιγμή;

Φίλος: Ναι.

Κατηγορούμενος: Εμείς ρε (…).

Φίλος: Σωστός.

Κατηγορούμενος: Σκοτώσαμε άνθρωπο τι μου λες τώρα. Εμείς και οι Παοκτζήδες.

Φίλος: Εγκληματικές οργανώσεις.

Κατηγορούμενος: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι Αεκτζήδες σφάχτηκαν μεταξύ τους. Πείτε το ρε ότι ο… τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη μην ντρέπεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT