Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο από το κονβόι με τα «πολεμοφόδια» πριν από την επίθεση κατά αστυνομικών

Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο από το κονβόι με τα «πολεμοφόδια» πριν από την επίθεση κατά αστυνομικών

Λίγο πριν από τα αιματηρά επεισόδια, κάμερα κατέγραψε το κονβόι που μετέφερε τις φωτοβολίδες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο βίντεο από τις κινήσεις οπαδών πριν από τα επεισόδια στου Ρέντη, που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, έρχεται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, κάμερα κατέγραψε «κονβόι» από μηχανές και αυτοκίνητα που μετέφεραν «πολεμοφόδια».

Το χρονικό

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τα αιματηρά επεισόδια, 34 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και 2 αρχηγικά, συγκεντρώθηκαν έξω από θύρα του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» όπου παρέλαβαν ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Παρέμειναν στο σημείο για μία ώρα φορτώνοντας τα αντικείμενα σε τέσσερα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από μοτοσικλέτες, κατευθύνθηκαν συντονισμένα προς το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν στο γήπεδο ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, έπειτα από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Οπως σημειώνεται, το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο.

Για τη μετάβασή τους στο γήπεδο κάποια μέλη χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Οπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., κάθε μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στις σφοδρές επιθέσεις, γνώριζε πολύ καλά το σχέδιο, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν φροντίσει να μη φέρουν περιβολή ανάλογη με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν. Η συντριπτική πλειονότητα φορούσε μαύρα ρούχα και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face και half face καθώς και μάσκες μιας χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή